Tvarohový krém do dortu
Suroviny:
- 500 g tvarohu
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
Máslo vyšleháme do pěny společně s moučkovým cukrem. Poté postupně přidáváme tvaroh a vyšleháme v hladký krém. Pokud chceme, můžeme si část krému oddělit a přichutit kakaem, strouhanou čokoládou, kokosem nebo tím, na co máme zrovna chuť. Umíchaný krém dáme vychladit a ztuhnout do lednice. Množství krému vám vystačí na celý dort.
Tvarohový krém se zakysanou smetanou
Suroviny:
- 500 g tvarohu
- 250 g zakysané smetany
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
Do mísy si dáme tvaroh, kysanou smetanu, vanilkový cukr a moučkový cukr, vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto máme krém hotov.
Tvarohový krém Míša
Suroviny:
- 250 g tvarohu
- 1 pomazánkové máslo
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce rumu
Postup přípravy:
Do mísy si dáme tvaroh, pomazánkové máslo, vanilkový cukr, moučkový cukr a lžíci rumu. Vše společně smícháme a vytřeme do hladkého krému. Takto je krém hotov a můžeme jej začít používat na dorty nebo zákusky.
Tvarohový krém s pudinkem
Suroviny:
- ½ l mléka
- 1 pudinkový prášek – vanilka, jahoda, čokoláda (dle vlastní chuti)
- 2 lžíce cukru
- 250 g tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
Nejdříve si uvaříme pudink. Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek dle vlastního výběru, přidáme cukr a uvaříme. Ještě horký nalijeme do misek nebo skleniček a necháme vystydnout.
Do mísy si dáme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr a vše společně smícháme a vyšleháme do hladkého krému. Tento krém dáme na vychladlý pudink, ozdobíme čerstvým ovocem a můžeme servírovat.
Tvarohový krém z másla
Suroviny:
- 250 g tvarohu
- 1/2 másla
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru
- troška rumu
Postup přípravy:
Změklé máslo dáme do mísy a vyšleháme ho společně s cukrem a vanilkovým cukrem, poté přidáme tvaroh a rum. Vše společně vyšleháme na hladký krém. Ten pak můžeme třeba namazat na připravený korpus, ozdobit ovocem a přelít želatinou. Je to jednoduchý a rychlý zákusek k nedělní kávě.
Tvarohový krém bez másla
Suroviny:
- 100 g oranžového melounu
- 20 g mandlových lupínků
- 300 g měkkého tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 80 g cukru moučka
Postup přípravy:
Tvaroh utřeme s cukrem moučka a zakysanou smetanou dohladka. Oranžový meloun oloupeme, pečlivě zbavíme semínek a dužninu nakrájíme na malé kostičky, které přidáme do tvarohového krému, a vše zlehka promícháme. Formičky (malé misky s kulatým dnem) vypláchneme studenou vodou a naplníme tvarohovou hmotou. Povrch posypeme mandlovými lupínky a do středu zapíchneme plastové lžičky. Uložíme do mrazáku a necháme zamrazit. Zmrzlinu vyklopíme na talířky a ozdobíme barevnými melounovými kuličkami z červeného a oranžového melounu. Tvarohový krém s melounem podáváme jako osvěžující dezert.
Tvarohový krém na buchtu
Suroviny:
- 500 g tvarohu
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce mléka
- troška rumu
Postup přípravy:
Do mísy dáme tvaroh, dvě vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko, trošku rumu a vše vyšleháme do hladkého krému, který můžeme ihned použít na jakoukoliv buchtu.
Tvarohový krém na cupcakes
Suroviny:
- 250 g tvarohu
- 4 lžíce cukru
- 120 ml smetany na šlehání
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
Tvaroh dáme do mísy a vyšleháme ho společně s cukrem a vanilkovým cukrem dohladka. Potom začneme postupně přidávat smetanu ke šlehání. Začínejte šlehat na nižších otáčkách a postupně přidávejte. Šlehejte do požadované hustoty. Poté nechte odpočinout v lednici.
Autor: © gastum
Foto: © Janine