Video
Na Zdeňka Pohlreicha i na jeho celý recept se můžete podívat na tomto videu: krůtí stehna na kari s mandlemi video.
Na Zdeňka Pohlreicha i na jeho celý recept se můžete podívat na tomto videu: krůtí stehna na kari s mandlemi video.
V příběhu ORIGINÁL RECEPT NA TATARSKÝ BIFTEK PODLE POHLREICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.
Do masa přidávám trošinku vodky. A je to nejen ochrana,a le báječně to chutná. Jen se to nesmí přehnat.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: Příběh Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha
Zdeněk Pohlreich určitě květákové placičky nebo obdobné jídlo zná a připravuje, jen je dosud nepublikoval ve svých pořadech. To ovšem nic nemění na tom, že tento pokrm není dobrý, nebo že si nezaslouží naši pozornost. Květákové placičky, které poslouží jako výborná chuťovka nebo rychlá večeře, si přinejmenším zaslouží zmínku o způsobu přípravy.
V příběhu RECEPT NA BUŘTGULÁŠ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilém Černík.
Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Naděžda.
Pane Černíku, do buřtguláše přidávám na konec šlehačku, aby se zjemnil. Je i pro děti a ne jen pro chlapy, co ho zapijí škopkem piva.
A jsem přesvědčena, že pan Pohlreich o vaření toho ví mnohem víc, než vy, pokud nevaříte v nějaké vyhlášené restauraci.
Zdroj: Příběh Recept na buřtguláš
Zde se můžete podívat, jakým způsobem připravuje rizoto Zdeněk Pohlreich.
Zdroj: Recepty na rizoto
Květák je zelenina se středním obsahem purinů a může být konzumována ve větších částech v rámci nízkopurinové diety. Většina jedinců na nízkopurinové dietě může mít každý den alespoň dvě porce této zeleniny.
Receptů na přípravu květáku je mnoho. Mezi nejvíce oblíbené patří květákové placičky, květáková polévka, zapečený květák, takzvaný květákový mozeček s vejci, květákové karbanátky a smažený květák. Níže naleznete několik receptů právě na květákové placičky. Sami posuďte, zda tyto recepty stojí za to!
Zdeněk Pohlreich napsal několik kuchařek:
Zde můžete vidět ceny kuchařek od Zdeňka Pohlreicha.
Ingredience: 1 květák, 6 lžic mléka, 6 lžic polohrubé mouky, 2 žloutky (bílky na sníh), špetka muškátového oříšku, pepř, sůl
Postup: Do mísy nahrubo nastrouháme květák, přidáme sůl, mouku, mléko, koření a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Lžící tvoříme placky, které opečeme na obou stranách dozlatova. Jako přílohu podáváme vařené brambory či bramborovou kaši.
Uvařený květák nahrubo rozmačkáme, přidáme vejce, strouhanku a na kostičky nakrájenou slaninu. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme placičky, které následně obalíme ve strouhance a dáme smažit na mírně rozehřátý tuk. Jako příloha jsou vhodné uvařené brambory.
Na přípravu pro 4 osoby budete potřebovat:
Podle receptu Zdeňka Pohlreicha budeme na čtyři porce omáčky potřebovat 600 g hovězího zadního (loupané plece), 30 g slaniny, sůl a mletý pepř. Dále pak 50 g oleje, 50 g cibule, 45 g hladké mouky, 20 g másla a 75 g sterilovaných okurek.
Z. Pohlreich nejprve hovězí maso protkne slaninou, osolí jej, opepří a ze všech stran zprudka opeče na rozpáleném oleji. Poté opečené maso vyjme a v tuku, který zbyl po opékání masa, připraví cibulový základ, který zalije vodou. Do něj pak vloží opečené maso, nádobu přiklopí poklicí, vloží do rozehřáté trouby a dusí.
Během dušení Zdeněk Pohlreich maso obrací, přelévá šťávou a podlévá. Jakmile je maso měkké, vyjme ho ze šťávy. Šťávu na plotně vydusí na tuk, zapráší moukou, opraží, zalije vodou, rozmíchá a provaří. Na másle orestuje na nudličky nakrájené sterilované okurky, na které posléze přecedí provařenou šťávu.
Za přílohu doporučuje Z. Pohlreich dušenou rýži. Ale záleží samozřejmě na vaší chuti. Omáčku nedochucuje ani se smetanou. Z takto připraveného receptu nevznikne „okurková omáčka“.
Ingredience: 1 hlávka květáku, 4 špetky soli, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, 150 g šunkového salámu (nebo šunky), 1 vejce, 4 lžíce strouhanky do těsta, 100 g strouhanky, 100 ml oleje na smažení
Postup: Květák uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat, pak květák nejlépe vidličkou rozmačkáme. Přidáme nastrouhaný sýr a najemno nakrájený nebo nastrouhaný salám, vejce, strouhanku a vše zpracujeme rukama na těsto. Z těsta tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a pečeme v rozehřátém oleji. Upečené necháme okapat na papírovém ubrousku.
Čerstvý květák rozdělíme na růžičky a nahrubo rozmixujeme. Přidáme strouhaný sýr, tuňáka, strouhanku, vejce, jarní cibulku, sůl a pepř a vše důkladně promícháme. Z kompaktního těsta pak vytvarujeme karbanátky. Aby se nám těsto nalepilo na ruce, tak je dobré je namočit v čisté vodě. Karbanátky pak smažíme na mírně rozehřátém oleji z každé strany dozlatova.
Opláchnutý květák nahrubo umeleme mlýnkem. Připravíme si základ ze dvou vajíček, strouhaného sýra a smetany. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem, hrstí posekané čerstvé petrželky a přidáme květák. Vše dobře promícháme a vmísíme strouhanku. Necháme v lednici chvíli odpočinout. Pak ze směsi vytvarujeme placičky, které obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a smažíme.
Připravte si zeleninu. Oloupejte rajčata a nakrájejte je spolu s oběma druhy paprik na větší kusy. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji nebo rozpuštěném sádle dosklovata. Když je měkká, stáhněte ji z ohně a smíchejte s červenou paprikou. Přidejte všechnu papriku i rajčata a přidejte i pálivou feferonku podle chuti, dochuťte solí a pepřem a vraťte na oheň.
Začněte vařit na nízké teplotě. Rajčata rychle pustí šťávu, takže se nepřipálí. V polovině vaření přidejte oloupanou uzenou klobásu nakrájenou na kroužky. Vaření trvá asi hodinu. Nakonec přidejte vejce a promíchejte. Jakmile vajíčko trochu ztuhne, je to hotové.
Toto výtečné vaječné lečo podávejte s čerstvým pečivem.
Správně ,i já dávám do buřtguláše smetanu dodá jemnou a výraznou chuť. Me vnučky buřtguláš milují.
Mám dost kuchařek od pana Pohlreicha a každé jídlo které v nich je dokáže vysvětlit i člověku který neumí uvařit ani čaj aby udělal výborné jídlo.
Na Pohlreicha co se týká kuchyně nedám dopustit a smekam před ním.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Do masa přidávám trošinku vodky. A je to nejen ochrana,a le báječně to chutná. Jen se to nesmí přehnat.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Teda zcela mne usadil recept dle Pohlreicha. Jak jsem byl blbej a nevzdělanej než mne poučil tenhle kuchtík. Tak on před vařením brambory umyje, hleďme, a dokonce cibuli oloupe. No, řekl by to někdo ? A jen tak mimochodem, smetana nemá v buřguláši co dělat, to ať si vaří Pohlreich v těch svejch rádoby honosných putykách.
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět