Facebook Síť X Pinterest email tisk

Hrníčkový jablečný koláč s pudinkem

Napsal Mgr. Jiří Dvořák

Vydáno , aktualizováno

Vaření a pečení

Tenhle úžasný koláč dělám už roky, protože je tak snadný a chutný. Každý se diví, co v něm je. Tento koláč se může péct, když jíte večeři, po které si vychutnáte horký jablečný koláč jako dezert. Mňam! Tajemství úžasné chuti je v pudinku, který se přidává do náplně. Používám puding instantní bez vaření, ale můžete použít i klasický prášek na přípravu vařeného pudinku. Zde jsou 4 různé variace receptů na hrníčkový jablečný koláč s pudinkem a některé ani nemusíte péct v troubě. Pokud se koláč peče, tak používejte zelená jablka Granny Smith, protože při pečení skvěle drží tvar a netvoří příliš mnoho šťávy. Na nepečené varianty můžete použít jablka, jaká chcete. Poslední z receptů vyžaduje neloupaná jablka s červenou slupkou.


Obsah článku

Nejlepší koláč s jablky a pudinkem

Ingredience

  • 7 hrnků na plátky nakrájených jablek Granny Smith (půl centimetrové plátky);
  • 4 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť kokos nebo vanilka nebo můžete použít stejné množství klasického pudinkového prášku na vaření;
  • 1 listové těsto;
  • 1/2 hrnky změklého másla;
  • 1 hrnek mouky;
  • 1/2 hrnku cukru krystal;
  • 1/2 hrnku hnědého cukru;
  • 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů;
  • 2 lžičky mleté skořice;

Postup

Ve větší míse smíchejte jablka a instantní pudinkový prášek. Z listového těsta na plechu vyválejte malým válečkem placku a naskládejte na ni tuto jablečnou směs s pudinkem.

V malé misce si připravte drobenku. Smíchejte mouku, oba cukry, ořechy a skořici, pak přidejte máslo a promíchejte dokud to nebude drobivé. Jablka touto drobenkou pokryjte.

Pečte při 180 °C po dobu 35 až 40 minut, dokud nebude drobenka na povrchu zlatavě hnědá.

Podávejte s kopečkem smetanové zmrzliny s pekanovými ořechy nebo rozinkami.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Vrstvený jablečný pudinkový koláč bez pečení

Pudink s vanilkovou příchutí, křupavé vanilkové oplatky a náplň jablečného koláče se spojily a vytvořily tento lahodný vrstvený dezert.

Ingredience

  • 4 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť vanilka;
  • 3 hrnky studeného mléka;
  • 1 hrnek ušlehané šlehačky;
  • 40 piškotů;
  • 1 sklenice sterilovaných strouhaných jablek;
  • 1/4 lžičky mleté skořice (pokud již není v zavařených jablkách).

Postup

Ve velké míse šlehejte pudingovou směs a mléko 3 minuty. Vmíchejte ušlehanou šlehačku.

Připravte si dortovou formu s průměrem 25 cm a navrstvěte 20 piškotů a polovinu pudinkové směsi. Stejným způsobem vytvořte druhou vrstvu. Navrch dejte obsah sklenice se zavařenými jablky. Posypte skořicí a dejte na hodinu do chladničky.

Rychlý jablečný koláč bez pečení

Pečlivé uspořádání plátků jablek v hezkém designu dává tomuto koláči vzhled luxusního dezertu. Jeho bohatá náplň podobná pudinku má elegantní chuť a snadno se připravuje. Recept mi předala moje babička, po které jsem zdědil lásku k vaření.

Ingredience

  • 4 hrnky na tenké plátky nakrájených oloupaných jablek;
  • 2 lžíce cukru;
  • 2 lžíce citronové šťávy;
  • 1/4 hrnku másla;
  • 250 g lučiny;
  • 1,5 hrnku studeného plnotučného mléka;
  • 2 balení pudinku bez vaření Crème Olé příchuť vanilka;
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry;
  • 1 upečený koláčový korpus;
  • 1/4 hrnku meruňkové nebo jahodové marmelády.

Postup

Ve velké pánvi na másle orestujte jablka, cukr a citronovou šťávu, dokud jablka nezměknou. Nechte zchladnout.

V misce vyšlehejte dohladka smetanovou lučinu a postupně k ní přidejte 1 hrnek mléka, suchou pudinkovou směs a citronovou kůru. Přidejte zbývající mléko a šlehejte do zhoustnutí. Hmotu rozprostřete do dortové formy. Na náplň úhledně rozložte na plátky nakrájená jablka. Potřete marmeládou. Před podáváním dejte na 1 hodinu do lednice.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Jablečný koláč z listového těsta s vanilkovým pudinkem

Díky použití listového těsta a instantního pudinku je příprava tohoto lahodného jablečného koláče velmi snadná. Tento sladký dezert je perfektní způsob, jak někomu ukázat, jak moc vám na něm záleží, a nejlepší na tom je, že ani nebude tušit, jak snadné to je.

Ingredience

  • 1 list listového těsta;
  • 1 hrnek mléka;
  • 1,5 lžíce cukru;
  • 1 balení vanilkového pudinku;
  • 1/2 hrnku čerstvé smetany;
  • 2 červená jablka;
  • 1 vejce;
  • hnědý cukr;
  • 3 lžíce horkého meruňkového džemu.

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C. Z plátku listového těsta odřízněte šest 3 cm širokých proužků těsta (nejlépe jeden odřízněte shora, jeden zdola a čtyři ze strany). Umístěte velkou koláčovou formu na listové těsto a pomocí vykrajovátka na pizzu kolem něj obkreslete kruh a poté vložte kulatý kus těsta na koláčový talíř.

V hrnci zahřejte mléko, přidejte pudingový prášek a cukr a vše promíchejte metličkou. Odstraňte hrnec ze sporáku a nechte pudink trochu vychladnout. Pak pudinkový krém rozetřete na listové těsto v koláčové formě a pomocí lžíce uhladíme.

Rozpulte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na stejně silné tenké plátky. Plátky jablek vyrovnejte na pudingový krém tak, abyste z nich vytvořily kruhy a mezi kruhy zbyla vždy mezera. Začněte s prvním kruhem u vnějšího okraje a pokračujte s menším a menším kruhem ke středu.

Vezměte připravených 6 proužků těsta ze začátku a položte je mezi vrstvy jablečných kroužků, dokud nebude celý povrh pudinku pokrytý. Vezměte poslední pruh těsta, srolujte ho a položte přímo do středu koláčové formy.

Listové těsto potřete rozšlehaným vejcem a posypte hnědým cukrem. Koláč pečte 35 minut na 180 °C dozlatova.

Ještě teplý koláč potřete meruňkovým džemem.

Koláč by měl vypadat jako velká růže s listovým těstem uprostřed. Ideální na víkendový konferenční stolek.



přidejte sem svůj příspěvek

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.


příběhy k článku
K článku zatím nebyl napsán žádný příběh.

Rybízová bublanina
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Vepřové na zázvoru
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
Témata

    Zajímavé články

    nové příběhy

    Žehlicí prkno bazar

    Milena

    Levné zehlici prkno

    Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

    Muchovník množení

    Zahradník

    Muchovník se rozmnožuje výsevem na jaře, dělením a nebo štěpováním. Muchovník se štěpuje snadno. Roubování se s úspěchem provádí na další rostlinné druhy, jako jsou hloh (Crataegus) a jeřáb (Sorbus). Ve vašem případě si můžete obstarat některou z těchto rostlin, která je již zakořeněná a na ni po posledních mrazech naroubovat odstřižený muchovník. Nebo můžete sazenice rozpůlit v jejich kořenovém balu.

    Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

    Ptačí zob

    Zahradník

    Délka řízků při množení ptačího zobu je okolo 10 cm. Není třeba přikrývat řízky v květináčích, stačí jen udržovat vlhké. Připravil jsem ke shlédnutí výběr video návodů na množení ptačího zobu. Pokud máte zájem, můžete se podívat, jak to dělají ostatní, zde: https://www.youtube.com/res…

    Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

    novinky a zajímavosti

    Chcete odebírat naše novinky?


    Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetsedm.