Karbanátky z vařeného květáku
Ingredience
- 1 středně velký květák;
- 2 vejce;
- slanina
- 2 lžíce strouhanky;
- olej na smažení;
- kmín;
- sůl;
- pepř.
Postup
Uvařený květák nahrubo rozmačkáme, přidáme vejce, strouhanku a na kostičky nakrájenou slaninu. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme placičky, které následně obalíme ve strouhance a dáme smažit na mírně rozehřátý tuk. Jako příloha jsou vhodné uvařené brambory.
Karbanátky ze syrového květáku
Ingredience
- 400 gramů květáku;
- 2 vajíčka;
- 2 lžíce strouhanky;
- 50 gramů strouhaného sýra;
- 2 lžíce smetany;
- sůl;
- pepř;
- sušený česnek;
- dvě hrsti čerstvé petrželky.
Postup
Opláchnutý květák nahrubo umeleme mlýnkem. Připravíme si základ ze dvou vajíček, strouhaného sýra a smetany. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem, hrstí posekané čerstvé petrželky a přidáme květák. Vše dobře promícháme a vmísíme strouhanku. Necháme v lednici chvíli odpočinout. Pak ze směsi vytvarujeme placičky, které obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a smažíme.
Květákové karbanátky s tuňákem
Ingredience
- 1 květák;
- 160 g tuňák v oleji;
- 2 vejce;
- 30g strouhanky;
- 50 g tvrdého sýru;
- 20 g jarní cibulky;
- půl lžičky soli;
- půl lžičky černého pepře;
- půl lžičky sladké papriky;
- 20 ml oleje na smažení
Postup
Čerstvý květák rozdělíme na růžičky a nahrubo rozmixujeme. Přidáme strouhaný sýr, tuňáka, strouhanku, vejce, jarní cibulku, sůl a pepř a vše důkladně promícháme. Z kompaktního těsta pak vytvarujeme karbanátky. Aby se nám těsto nalepilo na ruce, tak je dobré je namočit v čisté vodě. Karbanátky pak smažíme na mírně rozehřátém oleji z každé strany dozlatova.