Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Napsala Mgr. Světluše Vinšová

Naposledy upraveno

Hlavní stránkaVaření a pečení

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH KLUCI V AKCI, nejen o tom se dočtete v tomto článku. Hovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, na drobné kousky například v podobě guláše, mleté jako karbanátek, nebo v kombinaci s jinými potravinami, jako jsou třeba houby.


Obsah článku

Hovězí na houbách Kluci v akci

Houbová omáčka s hovězím masem je klasický český pokrm a každá rodina má svůj osvědčený návod na jeho přípravu. Používají se například roštěnky, které se připravují v papiňáku, a omáčka se zjemní smetanou.

A jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci?

Ingredience

80 g másla, 250 g hřibů, drcený kmín, hovězí vývar, 200 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 1–2 lžíce hladké mouky, sůl, střik octa, 600 g vařeného hovězího masa zadního

Postup

Kluci nejdříve na rozehřátém másle osmahnou nakrájené houby s kmínem, přiklopí je, a až houby pustí šťávu, zalijí je vývarem. Následně přidají obě smetany s rozkvedlanou moukou a provaří je cca dvacet minut. Na závěr to kluci ochutí solí a octem. Omáčku podávali s plátkem vařeného hovězího masa a s houskovým knedlíkem.

A co vy? Jaká je vaše roštěná s houbami a se smetanou, pochlubte se svým návodem!

Autor: © Mgr. Světluše Vinšová
Foto:
© Adrian

přidejte sem svůj příběh

Odeslání příběhu je možné pouze v plné verzi těchto stránek, do které se dostanete klikem na tento odkaz: Plná verze.

příběhy k článku
K článku zatím nebyl napsán žádný příběh.

Pečené vepřové koleno
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Výroba domácí uzené šunky
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>

Zajímavé články