Čočková polévka podle Pohlreicha

Napsala Mgr. Světluše Vinšová

Naposledy upraveno

Hlavní stránkaVaření a pečení

ČOČKOVÁ POLÉVKA PODLE POHLREICHA je jedno z témat, o kterém se můžete dočíst v našem článku. Zdeněk Pohlreich miluje polévky, protože pro něj představují symbol rychlého, komfortního, nekomplikovaného jídla, které zasytí a hodí se zvláště pro sychravé podzimní a zimní večery. Zde tedy nabízíme recept na polévku ze zelené čočky od mistra kuchaře.


Obsah článku

Recept

Ingredience: 150 g drobnozrnné čočky, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, špetka chilli vloček, 1 l zeleninového vývaru, špetka kari, 3 stroužky česneku, pár lístků koriandru, 20 ml kokosového mléka, 4 cherry rajčátka

Postup: Do hrnce Zd. Pohlreich nalije olivový olej, nasype nakrájenou cibuli a osmaží ji. Poté přidá 2–3 stroužky česneku (nakrájené) a promíchá. Do základu Zd. Pohlreich přisype pár chilli vloček a nechá je změknout. Následně přidá kari a kousek másla, opět promíchá a přisype drobnozrnnou čočku (zde Zd. Pohlreich upozorňuje, že se nemusí namáčet!), opepří ji, zalije zeleninovým vývarem a přivede k varu. Čočku vaří cca 30 minut, aby byla cítit zrnka. Polévku osolí a přidá do ní opět trochu zeleninového vývaru a kokosového mléka. Poté si Zdeněk Pohlreich nakrájí cherry rajčátka, která osolí, a nakonec nakrájí koriandrové lístky a posype jimi výsledný pokrm.

Autor: © Mgr. Světluše Vinšová
Foto:
© Dar

přidejte sem svůj příběh

Odeslání příběhu je možné pouze v plné verzi těchto stránek, do které se dostanete klikem na tento odkaz: Plná verze.

příběhy k článku
K článku zatím nebyl napsán žádný příběh.

Žampionová omáčka
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Hovězí na houbách
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>

Zajímavé články