Avokádová pomazánka podle Pohlreicha

Napsal Mgr. Jiří Dvořák

Naposledy upraveno

Hlavní stránkaVaření a pečení

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA PODLE POHLREICHA je jedno z témat, o kterém si můžete přečíst v tomto článku. Dip / pomazánka se skvěle hodí ke grilované zelenině, krevetám nebo rybám. Jako pomazánka je vhodná na pšeničné suchary.


Obsah článku

Ingredience

  • 1 avokádo;
  • 1 zelená chilli paprička;
  • 50 g zakysané smetany;
  • 40 g majonézy;
  • hrst koriandru;
  • 1 stroužek česneku;
  • šťáva z 1/2 citronu;
  • sůl a čerstvě mletý pepř.

Postup

Avokádo podélně rozřízněte na dvě poloviny. Do pecky zasekněte nůž, vytáhněte ji a vyhoďte. Pomocí lžíce vydlábněte dužinu a dejte ji do misky. Postupně přidejte smetanu, majonézu, nahrubo posekaný koriandr, oloupaný a nadrobno nakrájený česnek a zakápněte citronovou šťávou.

Pomocí tyčového mixéru směs rozmixujte dohladka, dochuťte solí a pepřem a dejte vychladit.

přidejte sem svůj příběh

Odeslání příběhu je možné pouze v plné verzi těchto stránek, do které se dostanete klikem na tento odkaz: Plná verze.

příběhy k článku
K článku zatím nebyl napsán žádný příběh.

Telecí maso
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Pečená krůta podle Pohlreicha
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>

Zajímavé články